Rihards Vidzickis

Rihards pamatā strādā ar zaļo koku, no kā arī top vienkoču trauki. Koka apstrādāšanu apvieno ar kokamatniecības vēstures pētīšanu un jaunu tehnoloģiju meklēšanu. Šim mērķim viņš radījis Vienkoču parku un Kokamatniecības muzeju, kur amata prasmes brauc izzināt un apgūt arī citi interesenti. Apstrādājot vietējo dabas resursu – koku, maksimāli domā par izstrādājuma ekoloģiskumu gan izgatavošanā, gan lietošanā.

 

Vienkoču parks ir pastaigu un atpūtas parks pie Līgatnes upes, kurā izveidotas takas ar daudziem tematiskiem apskates un izziņas objektiem. Parka daudzveidīgajās zonās izvietoti vēsturisku muižu un citu ēku maketi, koka skulptūras, etnogrāfiskas ēkas, vienkoču laivas, darvas ceplis.

Jēkabs ir vienlīdz prasmīgs namdara darbos un video veidošanā, kā arī intuitīvi darbojoties interneta mārketingā, Jēkabs Dimiters ir īsts 21. gadsimta amatnieks. Pirms četriem gadiem viņš izveidojis zīmolu John Neeman Tools, kura radītie darbarīki ātri vien iemantojuši pasaules slavu, pateicoties to augstajai kvalitātei un noslēpumainajam amatnieku komandas tēlam, ko uzbūrušas Jēkaba fotogrāfijas un īsfilmas. 2017. gada 1. Janvārī zīmols John Neeman Tools kļūst par ziemeļeiropas amatnieku ģildi "Northmen" apvienojot uz vienas platformas labākos kalējus, kokamatniekus, namdarus, galdniekus, ādas asptrādes meistarus, juvelierus un loku meistarus.
 

Jēkabs Dimiters

Slow food Straupe

Labs, tīrs un godīgs –  trīs lietas, kas nosaka ēdiena kvalitāti. Labs – to mēs sakām par ēdiena garšu un smaržu. Tīrs nozīmē, ka mūsu pārtika ir saražota nepiesārņojot vidi, neiznīcinot ekosistēmas un bioloģisko daudzveidību. Bet godīgs nozīmē sociālo taisnīgumu, atlīdzinot tiem, kas mums šo pārtiku ražo, pirmkārt – zemniekiem. Lūk, trīs atslēgas vārdi, uz ko balstās Slow Food filozofija.

Straupes lauku labumu tirdziņš ir vienīgais Baltijā, kurš ir starptautiskās asociācijas Slow Food Internationale Earth Markets alianses biedrs un ir tiesīgs darboties zem šīs zīmes.

Tas nozīmē, ka produkcija, kas nonāk tirdziņā, ir ražota atbilstoši Slow Food filozofijai – tā ir vietēja, sezonāla un kvalitatīva, kas audzēta godprātīgi, saudzējot dabas daudzveidību un domājot par vides ilgtspējību.

  • FB-Pavaru-maja
  • INSTA-Pavaru-maja